learning4u logo

Individuella samtal vid omorganisation

Individuella samtal vid omorganisation

Hur man kommunicerar med sin arbetsgrupp inför, under och efter en omorganisation

Hur kan det komma sig att vissa organisatoriska förändringar välkomnas med öppna armar, medan andra ses som ett hot? ”Omorganisation” betyder för de flesta människor något som kommer att drabba den anställde negativt. Ordet är laddat med känslor och skapar såväl oro som stress och leder i regel till spekulationer och ryktesspridning - något som tenderar att kosta mycket tid och pengar.

Genom att förstå hur människor agerar och reagerar i en situation där grundfundamentet luckras upp, förstår man också i vilka steg man måste gå för att återuppbygga känslan av trygghet och tillit i arbetsgruppen - det är ingen slump att vissa kan få förändringar att kännas positiva, medan andra får det till att kännas som jordens undergång. Allt beror på hur vi kommunicerar. Det har visat sig att individuella samtal är bästa vägen framåt. Det handlar ju om rädslor, rykten, missförstånd och hur man agerar under osäkerhet.

Under en dag får du som deltagare en teoretisk förklaring över hur vi människor reagerar och vilka bilder vi snabbt pusslar samman. Du får en bred bas att stå på i hur vi människor går i steg till högproducerande team, men också hur lätt vi faller ner.

För att du som chef eller ledare skall kunna gå hem också känna dig trygg med samtal i omorganisationer, får du också träna och öva dina färdigheter tillsammans med professionella skådespelare i en helt riskfri situation - först efter det kan du kommunicera er omorganisation som håller på att genomföras eller ska genomföras på ett individanpassat sätt.

Mats R. Nilson har utbildat bl.a. ABB, Netto, Akademiska Sjukhuset, Avesta kommun, m.fl. i hur man kommunicerar med sin arbetsgrupp inför, under och efter en omorganisation, till dess att den teoretiska modellen övergår till en effektiv normalisering.

Kontakta vår konsult Mats R. Nilson om du vill veta mer Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Boka din plats idag

Fyll i formuläret, välj seminarie och skicka.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för din anmälan!

Du är nu inbokad och får en länk till webbinariet dagen innan på em.