learning4u logo

Förebygga Hot & Våld på jobbet 1 dag eller 2 halvdagar

För chefer och/eller arbetsmiljö/skyddsombud samt medarbetare

Att eskalera ett redan pågående hot eller lugna ner känslorna kan gå på en sekund. Kommunikationen, inställningen, intentionen och erfarenheten är nödvändig för att förhindra våldshandlingar. 

Syfte

Syftet är att hitta sin egen förmåga att hantera utmanande situationer kring hotfulla situationer. Att lära sig känna igen sina egna försvarsreaktioner och att förstå hur det egna bemötandet antingen eskalerar en hotfull situation eller lyckas lugna ner den. Att ha varit med om att öva flera känslomässigt utmanande situationer hjälper deltagaren att förbereda sig på kommande och stärker den egna tryggheten

Mål

Målet är att förbereda deltagaren på känslomässigt utmanande och hotfulla situationer där deltagaren behåller lugnet och hittar verktygen för att kommunicera handla på ett riskfritt sätt.

Innehåll

  • En halvdags workshop med chefer: här samlas allas erfarenheter om olika utmanande situationer. Vad har fungerat och vad har inte fungerat. Skådespelare spelar upp utvalda situationer. Gruppen får regissera. En modell för kommunikation i hotfulla lägen introduceras. Deltagarna får välja egna utmanande situationer till dag 2.
  • En halvdags workshop med chefer: här ägnas dagen till egen träning mot skådespelare som spelar hotfulla. Deltagarna använder den modell som ligger till grund för kommunikationen. Skådespelarna och kursledaren ger konkret feedback och deltagarna har möjlighet att försöka igen.

Våra arbetsmiljöutbildningar följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter och riktlinjer som omsätts i praktisk träning. Därför använder vi skådespelare som gestaltar medarbetare i träningssituationerna och kursledare som har kunskap och erfarenhet inom arbetsmiljö. De teorier som används är evidensbaserade.

Alla utbildningar företagsanpassas för att ge störst effekt utifrån kundens behov. Utbildningsformen är antingen digital eller IRL.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Privata företag kan få ekonomiskt stöd upp till 70% av utbildningskostnaden. Fråga oss som är godkänd utbildningsanordnare av AFA, Kenth Dejenstam, 070-777 03 31, kenth@learning4u.se

 

Kursledare - Kontakta oss så berättar vi mer

Boka din plats idag

Fyll i formuläret, välj seminarie och skicka.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för din anmälan!

Du är nu inbokad och får en länk till webbinariet dagen innan på em.