learning4u logo

Svåra samtal för en hållbar arbetsmiljö

Utbildning Svåra samtal för en hållbar arbetsmiljö

För chefer och ledare

2 halvdagar. Tydliga chefer får tydliga resultat.

Vad säger du till:

Medarbetare med negativ attityd

Medarbetare som inte håller måttet

Medarbetare som ska omplaceras eller sägas upp 

Medarbetare med personliga problem som påverkar både stämningen och arbetet

Vår praktiska utbildning i svåra och känsliga samtal gör dig på kort tid bättre rustad att genomföra svåra samtal med dina medarbetare på ett respektfullt och effektivt sätt. Du får du möta skådespelare som gestaltar medarbetare med olika problem som ger dig ärlig och rak feedback.

Med vår upplevelsebaserade pedagogik med erfarna kursledare och skådespelare, får du som chef möjlighet att träna och utveckla dina färdigheter. Under kursen kommer du att stärka det du redan är bra på och förbättra det som är knepigt och svårt. Vi lovar att du kommer bli berörd och ha roligt under kursen. Svåra och känsliga samtal kommer inte längre upplevas som lika svåra!

Utbildning IRL innebär att alla chefer får möta skådespelare som gestaltar medarbetare. Utbildningen är på 2 halvdagar.

Utbildning digitalt innebär att du  får se skådespelare som agerar medarbetare och chefer i svåra samtal. Samtalssituationer som du får vara med och välja. Du får också vara interaktiv i utbildningen och prova på att vara chef eller medarbetare. 

Privata företag kan få ekonomiskt stöd upp till 70% av utbildningskostnaden. Fråga oss som är godkänd utbildningsanordnare av AFA, Kenth Dejenstam, 070-777 03 31, kenth@learning4u.se

Med väl beprövade teorier, praktiskt träning och personlig feedback får du  verktyg som fungerar och underlättar för dig i din chefsroll.

INNEHÅLL FÖR UTBILDNINGEN SVÅRA SAMTAL

  • Chefsverktyget 3-stegsmetoden
  • Vad kan och får man säga?
  • Våga ge tydlig feedback
  • Kroppsspråkets betydelse
  • Hur du behåller en god relation
  • Praktisk träning

Teorin för Svåra samtal utgår från Thomas Jordans arbete och publikationer. Thomas Jordan är docent vid Institutionen för arbetsvetenskap, Göteborgs Universitet.

Alla våra utbildningar grundar sig på modern samtalsmetodik och beprövade teorier.

OM UTBILDNINGEN SVÅRA  SAMTAL

Utbildningen i svåra samtal som är på två halvdagar och som egen träning eller som kunskapsteater. Alla våra upplägg för denna utbildning är företagsinterna med kursledare och skådespelare.

Egen träning innebär att alla cheferna får möta skådespelare som gestaltar deras medarbetare. Cheferna får träna i skarpa samtal som är anpassade till den egna arbetsplatsen. Cheferna sitter med 2 andra deltagare i ett eget rum. Kan genomföras med 3-30 deltagare.  

Kunskapsteater är interaktiv teater med seminarieledare och skådespelare som gestaltar chef och medarbetare i angelägna samtal. Deltagarna interagerar med skådespelarna. Kan genomföras med 10 -100 deltagare.

Några citat från deltagare: "Vi har längtat efter den här dagen fast vi inte visste om att vi behövde den", Vi fick observera och själva agera, jättenyttigt, bör tänka på min kroppshållning och ordval", "Roligt och över förväntan", "Jättebra att få konfronteras med vardagliga problem"

 

Anmäl dig gärna till våra populära frukostseminarier där du får smakprov på våra utbildningar!

 

 

Fördjupningsutbildning i ”Svåra samtal” med hjälp av skådespelare                halvdag

Fördjupningsutbildningen vänder sig i första hand till de grupper som gått vår utbildning i ”Svåra samtal”. Under fördjupningsdelen utgår vi från deltagarnas aktuella dilemman innebärande att alla tar med sig ett eget ”case”/en beskrivning av ett samtal de vet att de måste genomföra. Med utgångspunkt i detta tränar vi på samtalet med hjälp av våra professionella skådespelare.

Jag vågar påstå att de flesta av oss bär på samtal som vi borde ha, samtal som ligger som energitjuvar och som vi gång på gång prioriterar bort på grund av att vi gruvar oss för att genomföra dem.

Att tydligt och respektfullt kunna möta människor kring frågor som är svåra att ta upp kräver mod men även kunskap. I min värld är mod att trotsa sin rädsla men jag tror också att vi kan reducera rädslan genom att öka vår kunskap.

Fördjupningsutbildningen syftar till att hjälpa deltagarna att samla mod men även få idéer om hur de kan göra för att skapa konstruktiva och ärliga möten kring frågor som är svåra. Tänk vad mycket energi vi skulle få tillgång till om vi slapp sysselsätta oss med att inte göra det vi vet att vi borde…

Kursledare - Kontakta oss så berättar vi mer

Boka din plats idag

Fyll i formuläret, välj seminarie och skicka.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för din anmälan!

Du är nu inbokad.

Länk skickas senast dagen innan webbinariet.