learning4u logo

Svåra samtal i praktiken

Utbildning Svåra samtal i praktiken

För chefer och ledare som behöver ge tydlig feedback!

Som chef måste du ibland ta svåra och känsliga samtal med dina medarbetare. Det kan exempelvis handla om att någon har en negativ attityd, motarbetar organisationen eller inte håller måttet.

Vad säger du till:

  • Medarbetare med negativ attityd.
  • Medarbetare som inte håller måttet.
  • Medarbetare med personliga problem som påverkar både stämningen och arbetet.

Vår praktiska utbildning i svåra och känsliga samtal gör dig på kort tid bättre rustad att genomföra svåra samtal med dina medarbetare på ett respektfullt och effektivt sätt. Du får du möta skådespelare som gestaltar medarbetare med olika problem som ger dig ärlig och rak feedback.

Med vår upplevelsebaserade pedagogik med skådespelare, får du som chef möjlighet att träna och utveckla dina färdigheter. Under kursen kommer du att stärka det du redan är bra på och förbättra det som är knepigt och svårt. Vi lovar att du kommer bli berörd och ha roligt under kursen. Svåra och känsliga samtal kommer inte längre upplevas som lika svåra!

Så med väl beprövade teorier, praktiskt träning och personlig feedback som utvecklar dig får du också verktyg som fungerar och underlättar i din chefsroll.

INNEHÅLL FÖR UTBILDNINGEN SVÅRA SAMTAL

  • Chefsverktyget 3-stegsmetoden
  • Vad kan och får man säga?
  • Våga ge tydlig feedback
  • Kroppsspråkets betydelse
  • Hur du behåller en god relation
  • Praktisk träning

Teorin för Svåra samtal utgår från Thomas Jordans arbete och publikationer. Thomas Jordan är docent vid Institutionen för arbetsvetenskap, Göteborgs Universitet.

Alla våra utbildningar grundar sig på modern samtalsmetodik och beprövade teorier.

OM UTBILDNINGEN SVÅRA  SAMTAL

Utbildningen i svåra samtal är på en halvdag och som egen träning eller som kunskapsteater. Alla våra upplägg för denna utbildning är företagsinterna med kursledare och skådespelare.

Egen träning innebär att alla cheferna får möta skådespelare som gestaltar deras medarbetare. Cheferna får träna i skarpa samtal som är anpassade till den egna arbetsplatsen. Cheferna sitter med 2 andra deltagare i ett eget rum. Kan genomföras med 3-30 deltagare.  ÖPPEN KURS  https://www.learning4u.se/utbildningar/ledarutveckling/chefens-viktiga-samtal-6

Kunskapsteater är interaktiv teater med seminarieledare och skådespelare som gestaltar chef och medarbetare i angelägna samtal. Deltagarna interagerar med skådespelarna. Kan genomföras med 10 -100 deltagare.

Några citat från deltagare: "Vi har längtat efter den här dagen fast vi inte visste om att vi behövde den", Vi fick observera och själva agera, jättenyttigt, bör tänka på min kroppshållning och ordval", "Roligt och över förväntan", "Jättebra att få konfronteras med vardagliga problem"

Anmäl dig gärna till våra populära frukostseminarier där du får smakprov på våra utbildningar!

 

Kursledare - Kontakta oss så berättar vi mer

Boka din plats idag

Fyll i formuläret, välj seminarie och skicka.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för din anmälan!

Du är nu inbokad.