learning4u logo

Så värnar Vinge om sina chefer och medarbetare

Så värnar Vinge om sina chefer och medarbetare

Advokatbyrån Vinge är specialister på affärsjuridik och har totalt 450 medarbetare fördelade på kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Bryssel. Vinge är en modern och attraktiv arbetsgivare, som värnar om sina medarbetares sociala arbetsmiljö. Under hösten 2016 utbildade de sina chefer i organisatorisk och social arbetsmiljö utifrån Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter AFS 2015:4.

Vinge har djup och bred kompetens i samtliga affärsjuridiska områden och får ofta utmärkelser för sina insatser för klienter. Under 2016 utsågs de bland annat till Årets arbetsrättsbyrå i klientundersökningen Arbetsrättsbarometern. En hög nivå, som avspeglas även internt.

Ivonn Popovic, HR-ansvarig på Vinge i Stockholm:
   – Medarbetarna är nyckeln i Vinges framgång. Vi värnar om att hålla samma höga nivå internt som externt.

Satsar på arbetsmiljö
Vinges HR-avdelning jobbar kontinuerligt och målmedvetet för att vara i framkant inom HR-området. Då den nya föreskriften om organisatorisk och social arbetsmiljö kom tog de ett snabbt beslut att erbjuda alla sina chefer och ledarförebilder en gedigen utbildning i området. 
   – Det är vår skyldighet att förstå vårt uppdrag som chef, ledare och arbetsgivare när det kommer nya regler på arbetsmarknaden. Vi värnar verkligen om att våra ledare har den kunskap som gäller och hur de praktisk tar sig an den. Ledarskapet är ett av Vinges viktigaste strategiska områden, förklarar Ivonn.

Specialsydd för juristens roll
Utifrån tidigare erfarenheter och rekommendationer valde Ivonn att investera i en specialsydd utbildning med mycket praktik och rollspel med hjälp av skådespelare.
   – De utgick ifrån verksamhetsnära situationer och hur lagkraven skulle kunna påverka verksamheten, berättar Ivonn som tror väldigt mycket på praktiska övningar.

Feedback från deltagarna
Att få öva den teoretiska kunskapen tillsammans med skådespelare visade sig vara en väl investerad satsning. 

“De praktiska övningarna var mycket verklighetstrogna och därmed verkligt utmanande men också lärorika. Istället för att bara tala teori fick jag uppleva hur jag reagerade på personen som satt på andra sidan bordet och jag blev tvingad att improvisera beroende på respons och reaktion. Att sedan få direkt feedback både från den personen (skådespelaren) och kollegorna var väldigt intressant.”

Christina Kokko, delägare och advokat.


“Superbra! Jag tror att vi alla kom därifrån lite klokare och kände att vi har en HR-avdelning vi kan få hjälp av. Denna dag stärkte mig som ledare.”

Lena Lundh, Teamledare Kontorsservice.

Ta AFS på allvar!
Ivonn: 
– Jag tycker att man ska ta organisatorisk och social arbetsmiljö på allvar. Vi ser utbildningen som en investering för det viktigaste vi har, medarbetarna. 

Läs mer om utbildningen som Vinge valde till sina ledare: Arbetsmiljöutbildning - Learning4u >>

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Boka din plats idag

Fyll i formuläret, välj seminarie och skicka.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för din anmälan!

Du är nu inbokad.