learning4u logo

HR-chefen: Jag fick ut exakt vad jag hade förväntat mig...

HR-chefen: Jag fick ut exakt vad jag hade förväntat mig...

På många företag har de nya reglerna inom arbetsmiljölagen (AFS 2015:4) skapat medvind i HR-avdelningarnas arbete att få prioritera externa ledarskapsutbildningar. Samma gäller hos Kongsberg Automotive som under hösten utbildade 54 chefer.

Kongsberg Automotive är ett globalt och innovativt företag som agerar underleverantör i bilindustrin. De har ca 10 000 anställda totalt, varav ca 600 anställda i sverige. 
   – I vårt företag finns det ett stort intresse, förståelse och nyfikenhet i hur man kan hjälpa personalen att må bra, säger Annette Magnusson HR-chef på Kongsberg Automotive som varit den drivande att investera i en extern utbildare.

Utbildning
   – Jag ville ha AFS:en, time management och stress dvs en tre komponent utbildning med både teori och praktik. Sen har utbildningsföretaget Learning4u fått fria händer att lägga upp utbildningen utefter de tre kriterierna. Jag tror det är nyttigt att lyssna på någon annan med erfarenheter av andra branscher och företag, berättar Annette som efter Learning4u:s givande frukostseminarium valde att investera i ledarskapsutbildningen.

Feedback
   – Jag fick ut exakt vad jag hade förväntat mig och upplägget var fantastiskt med kombinationen av teori och praktik. Duktiga föreläsare och suveräna skådespelare, det blev riktigt, riktig bra. Jag är jättenöjd med den satsningen.

   – Det många säger är att man går iväg på ledarskapsutbildning och så kommer man hem och lärt sig massor men aldrig fått öva på det. Det är faktisk flera chefer som har sagt att det är den bästa utbildning de någonsin har gått. Tror det är mycket dels för att man har fått bra teori men också att man har fått testa och prova. Det gör man oftast inte i utbildningarna.

   – Några chefer har efter utbildningen tagit kontakt med mig och insett att deras team inte mår fullt så bra. Någon chef har känt att man har haft för mycket, vill ha mer info och verktyg för att hantera sin egen vardag. Det är positiva bitar i att man öppnar upp ögonen och återkopplar till HR.

Ta AFS:en på allvar
   – Man måste ta AFS:en på allvar eftersom det är där sjukskrivningarna ökar. Se till att utbilda sina chefer och medarbetare i detta. Både kunskap i själva föreskriften, vad den säger och samtidigt också öppna ögonen hur man kan förebygga och förstå hur viktigt det är att medarbetarna mår bra. Där måste HR hjälpa till att lyfta cheferna, avslutar Annette som ett råd till andra HR-chefer och företag.

Vill du också investera i utbildningen som Kongsberg Automotive gjorde? 
Läs mer om utbildningar här >>

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Skicka en förfrågan

Förfrågan

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Skickar...

Tack för ditt meddelande!

Boka din plats idag

Fyll i formuläret, välj seminarie och skicka.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för din anmälan!

Du är nu inbokad.